Anländer Isle of Skye

Urqhart Castle, Loch NessEfter de vanliga morgonbestyren åker vi iväg mot Urqhart Castle, den mest välkända platsen utefter Loch Ness. Efter en snabb fotosession vid slottet, vi gick inte in. Så fortsatte vi mot Drumnadrochit, då det enligt guideboken skulle vara en stor plats för att köpa Loch Ness souvenirer, vilket vi lovat släktingar att göra.

Gun in the Scottish HighlandsEfter inköpen åkte vi tillbaka mot Invermoriston för det är i den byn som vägen ut till Isle of Skye går ifrån. Den vägen var riktigt häfftig. Vi körde på ca 200m över havet med bergstoppar kring oss som närmade sig 1000m. Innan vi åkte över till Isle of Skye stannade vi för att titta lite på Eilean Donan Castle som inte ligger långt från bron till Isle Of Skye. Eileen Donan CastlePatrik, Terese och Gun gick in i slottet och tittade, medan Lennarth gick runt och tog lite bilder utifrån. Inne i slottet visades en massa gamla klenoder från släkten som äger slottet. Inte riktigt lika mycket klenoder som i Blair Castle, så man var lite avtrubbad.

Portree HarbourEfter rundvandringen i slottet åkte vi över till Isle of Skye med sikte på Portree i hopp om att vi kunde hitta en tidig campingplats som vi kan utgå vår resa runt Isle Of Skye från. Framme i Portree hittade vi fram till campingen Torvaig, som planerat där vi stannade för resten av dagen då det regnade lite. Vi tog då chansen att skriva lite vykort till bekanta och vila oss lite. Framåt kvällen gick vi ner i Portree för middag. Vi åt på en Indisk restaurang. Patrik tog en rätt som var så stark så att ögonen på honom tårades.