Sweet Spot

sweetspot_header

Tyst? Ja, det har varit väldigt tyst från mig här på bloggen. Mycket beror på att hösten var det massor med jobbet och övertid i mängder. Men den största anledningen är att jag i höstas började blogga för Moviezine. Jag har fått min egna underblogg som handlar om hemmabio, den tekniska biten kring hemmabio. Sweet Spot, den bästa platsen i sin hemmabio att njuta av en film 🙂

Vi får se om jag får tillbaka gnista att blogga här. Men så länge kan ni ju hoppa över till Sweet Spot.

1

Mounta Ext2/Ext3 i OSX

Jag har en disk formaterad i Ext3 som jag ville ta backup på till min Macbook. Även med Macfuse installerat vill den inte läsa. Då hittade jag nedanstående guide hos Tom Penning. Så följande guide är bara en översättning från hans guide. Thanx Tom for the exellent guide.

Continue reading

7

Spotify Mac Remote

spotify_mac_remote
Saknat att du inte kan styra Spotify med din Apple Remote? Jag har då iaf det. Jag har testat en del ful-hack. iRed Lite som fick jobbet gjort, ibland. Av någon konstig anledning svarade den inte alltid på IR-signalen.
Nu finns Spotify Mac Remote. Man laddar bara ner SIMBL.
SIMBL gör det möjligt för utvecklare att enkelt ladda sin egen kod i program, typ Spotify.
Sedan hämtar man pluginet Spotify Mac Remote och lägger det i SIMBL’s plugin-katalog.
Inte svårare än så och fungerar lysande för mig.

Resultatet

Resultatet av gårdagens inhandlande och efterföljande plantering.

2

Killzone II

killzone2
Ungefär lika länge sedan som jag gjorde mitt senaste inlägg här har jag väntat på detta spel. Det beställdes på CD-WOW den 19/3. Dom hade en ganska stor rea då. Så jag betalade 400kr för det. Idag damp det ner. Lite över en månad tog det. Undra vad som gjorde att det blev så försenat. CD-Wow har iaf skickat ett mail varje gång som leveransdatum tråkigt nog har flyttats fram. Så all heder till dom för det. Men att behöva vänta en månad på att få ett spel? Kanske är värt då billigaste just nu som finns att få tag på är 520kr (enligt prisjakt).

Hittills är det riktigt kul spel. Helt i min smak. Mycket pang pang. Inte allt för mycket taktikttänk, även om man inte bara kan rusa rakt på. Fantastisk grafik (1080p) och härligt 7.1-ljud.

3

Kontoret fixat

Kontoret
Nu börjar det bli ordning i hemmet. I helgen var vi på Ikea och handlade möbler till kontoret. Så nu är det så gott som klart. Vi behöver lite föringsgrejer, så som mappar, pärmar, mm. Åhlens har några snygga. Men kostar massor. Blir nog Ikeas billigare 😛
Ska även inhandla kabelupphängning. Inga kablar på golvet.
Continue reading

Oscarstävling

oscars
På söndag är det då dax för årets Oscarsgalan. Som tidigare år kommer jag sitta upp på natten och följa galan. Iår blir det nog ingen live-bloggning som tidigare år, kommer nog ha fullt upp med Bloggywood. På tal om Bloggywood så har vi en Oscarstävling där iår igen. Även MovieZine har en oscarstävling.
Bilden till inlägget är snodd rakt av från Daniel och Bloggywood. Riktigt snyggt jobbat av Daniel. 😛

1

Prodigy – Omen

Bäst just nu!
Skönt att grabbarna lever upp till förhoppningarna 🙂
Albumet känns som en skön blandning från deras tidigare album.

1

Espressomaskin

Hittade i helgen en espressomaskin på Duka ute på Torp. Det var en utgående modell, så den var på rea, den kostade 435kr. Smaka på det, 435kr?! Hur kan man sälja den så billigt?
Jag slog iaf till direkt. Nu kan Dryden få riktikt kaffe när han kommer på besök. 🙂