Edinburgh

Edinburgh CastleÄven denna dag var vi uppe med tuppen. Vi ville vara vid Edinburgh Castle så nära dess öppnig som möjligt (9.30). Så vi åt frukost, gjorde morgontoalett och fällde tältet. Sedan ställde vi bilen utanför campingen och tog lokalbussen in till Edinburgh Town Centre. Vi gick via Princess Street Gardens mot Edinburgh Castle. Vi var ganska tidiga vid slottet då det knapp var någon kö för att komma in. Vi började runtturen genom slottet i affären som låg direkt innanför slottsmurarna, sedan gick vi det som verkar vara standardvägen runt i slottet. Mons Meg, One o´clock gun, lite bröstvärn, Chapel, de skottsska kronjuvelerna, the great hall och sist en titt in i själva slottet. The Royal MileDetta tog ungefär fram till lunchtid. Vi lunchtid tog Patrik The Whisky Heretidge Centers Tour. Vilket han tycker inte var så speciell, då han redan läst det mesta kring Whisky i den bok (utgiven av Whisky Heretidge Center) som han fick utav Lennarth ett tag sedan. Lite besviken såg han allt ut även om leendet över det roliga whiskeytetsar glas han fick på turen lös igenom. Medan Patrik var på turen så var de andra i Old Town och åt lite, så Patrik fick nöja sig med en Spicy Chicken Panini när han kom ut. Vi gick sedan till St Giles Cathedral där Gun ville se Thistle Chapel. Efter det lyckades Patrik övertala de andra att komma med in på The Royal Miles Whisky. Där handlade Patrik tre Whiskies, en Dailuaine, en Mortlach och en Clynelish för £68.

Royal Mile Whiskies tastingEfter det var det kaffe dags på en Starbucks lite längre ner på The Royal Mile. När det var klart gick vi resten av gatan ner innan vi vände hemmåt igen. På vägen mot busshållplatsen ville Terese ta ut lite pengar, men de £150 som hon ville ta ut kom aldrig ur maskinen. Panik. Har pengarna dragits från kontot. Det blir ett senare problem, då vi måste kontakta den svenska banken. När vi väl nådde bilen vid campingen var vi alla sedan länge myckte trötta, men vi satte oss snällt i bilen och körde vidare mot Perthshire via Firth of Forth Bridge. Vi for förbi Perth på CityPassen och hamnade helt plötsligt i Pitlochry, där Lennarth tankar och handlar frukostbröd. Patrik springer iväg och tar lite kort på Blair Athol destilleriet. Hit ska vi imorgon. Vi åker sedan vidare för att hitta en camping. Detta visar sig helt plötsligt väldigt svårt. Det verkar som om alla skottar åker ut i det skottska höglandet under helgerna, så alla campingar är överfulla. Helt plötsligt befinner vi oss på en massa småvägar uppe i högländerna på en väg som faktiskt bara slutar, men riktigt så långt åker vi inte, vi väljer en annan väg som tar oss mot Aberfeldy som verkar ärmaste alternativet för camping.

GlengoulandieMen mitt i mellan stöter vi på byn Glengoulandie innehållande två hus, som visar sig ha en camping och dom har plats kvar om vi bara ville stanna en natt. Självklart ville vi det. En lite mysig camping mitt uppe i skottska högländerna, Lennarth blev helt lyrisk. Sedan visar det sig även finnas en hjorthägn alldeles intill. Dom hade även påfåglar. En mycket trevlig övernattning blev det.