1

S3 – Standby

[thumb:194:l] Nu börjar det kännas som om HTPC-bygget börjar bli färdigt. Självklart kommer jag att pilla och “tweeka”den ännu mera. Det senaste “problemet” jag stötte på var just hur jag skulle ha maskinen i viloläge. Började med att ha den i Standby, tydligen i teknikkretsar kallat S1. Det tråkig var att då den stod i standby var fläktarna igång, vilket gav i från sig ett svagt sus. Då ställde jag in att jag ville använda Hibernate, för jag vill ju inte stänga av maskinen helt. Då tar det för lång stund att få igång den när man vill titta på något. Även Hibernate tog för lång stund tyckte jag och MCE ville inte riktigt komma igång om man tittat på en DVD innan den gick in i Hiberante. Då hängde den sig när man startade den. Efter lite efterfoskning hittade jag något som hette Standby S3. Det är samma som S1, men fläktar och annat lull-lull stängs av. Så maskinen är helt tyst och startar på ca 2 sek 🙂

Började min resa för att få till S3 från denna MCE-sida. Det hjälpte mig inte riktigt, men gjorde inställningarna i bios, utan hittade en sida som jag nu tappat bort länken ifrån. Där fick jag tipset att i Energisparinställningarna i XP välja “Minimala Ströminställningar” och ställde där att standby skulle ske efter 30min. Då fungerade S3 perfa.

One thought on “S3 – Standby

Comments are closed.