2

Tillbaka till miljonstaden Lima

San Francisco de AsisSå var vi tillbaka i staden med 9 miljoner invånare, Lima. Vi har båda blivit förkylda och känner oss rätt risiga. Flyget från Cusco till Lima tog 1 timme och planet var jättefint och nytt. Vi blev som vanligt upphämtade på flyget och körda till hotellet. Efter en snabbtur på stan för att käka lunch var det dags för vår inbokade citytour av Lima. Vi kände inte alls för det men masade oss iväg. Det visade sig inte bli så tokigt trots allt.

Vi hade “privat-tour” igen dvs. vi, guide och chaufför. Vi besökte bla. en franciscanerkyrka med 35 000 gravar i källaren. Vi fick se tusentals människoben. Den sista anhalten gjorde vi på ett privat museeum. Där har man samlat 50 000 föremål som hittats i mumiegravar, pre-inka tid. Helt otroligt och jättehäftigt!!

IncaFarmaFöremålen bestod mestadels av keramik och smycken. På keramiken visar människorna dagliga sysselsättningar som att spela musik, tvätta håret, ha sex (fanns en erotik-avdelning), vara sjuk etc. Det fanns även avbilder av människoporträtt, djur, frukt och grönsaker etc. Smyckena var helt otroliga. Det var maffiga halsband, näsringar, örhängen, huvudbonader m.m. Smyckena var i guld, silver, brons, kristall och måste ha varit jättetunga att bära.

På vägen hem var vår guide snäll och hjälpte oss till ett “apotek” dvs. en blandning mellan vårt apotek och Kicks. Men hem kom vi med blå och gula tabletter som vi hoppas ska hjälpa mot vår hemska förkylning. Apoteket hette förresten Inkafarma, Peruanerna har en förmåga att sätta Inka före det mesta t.ex. Inka Cola, Inka Cash mfl.

Imorgon är det bara en lång väntan på vårt flyg till NY som avgår 23.00.

2 thoughts on “Tillbaka till miljonstaden Lima

  1. Det “stora” fikusträdet hittade vi i Nasca, inte Lima 😉
    BIlden kommer kanske upp i webbalbumet om jag nÃ¥gon gÃ¥ng fÃ¥r fixat klart med bilderna 🙂

Comments are closed.