2

Arequipa, en fantastisk stad

Resan till Arequipa var upplevelse, men ingen trevlig upplevelse. Tea vaknade mitt i natten av att busschauffören körde som en glaning, kunde inte sova på flera timmar, Patrik sov som en stock vid sidan av. I vår planering stod det att vi skulle åka kl 23.00, när vi fick biljetten var det 23.30. När vi kom till busstationen var tiden ändrad till 24.00. Vi åkte 00.30. Vi var helt slut av trötthet och all väntan, mycket av gårdagen gick åt till väntan.

Väl i Arequipa blev vi upphämtade av vår nya guide och chaufför och blev lämnade på hotellet. Vi hann just med frukost, där vi åt bland annat alpacka.

Vulkanen Chachani i bakgrunden
På eftermiddagen blev vi upphämtade igen för vår tre timmars privata city-tour. Vår guide tog oss till olika utsiktsplatser, så vi kunde besåda de tre vulkaner som finns runt staden, och visade oss även staden. I Arequipa bor det ca en miljon människor. Mycket av staden präglas av den gamla kollonialtiden, dvs med jättecakra byggnader (barockstil), trånga gator, kullerstenar, etc. Helt klart den vackraste staden och omgivningen vi sett i Peru så här långt. Vi fick även en guidad tur i stadens välkända kloster “Monasterio de Santa Catalina”. Vi hade kunnat stannat där länge och bara ta en massa bilder. Efter city-touren blev vi frisläppta vi strosade runt och köpte varsin poncho. Till middag blev det alpackafilé till Tea och cuy (hamster) til Patrik, två av Perus delikatesser. Vi var mycket nöjda med måltiden.

Vi skulle tidigt imorse anlant till Arequipa, men nattbusen (undebara saten med benstod, sov ganska ok) var forsenad. Vi anlande nagra timmar senare an beraknat och var guide var mycket orolig. Vi har nu blivit forda till hotelle. Atit frukost, vilat lite och ska om 30min ut och bli guidade genom staden. Vi har redan fatt tips om att man har ska leta efter Alpacka , da det tydligen ar har mycket av alpacka varorna kommer ifran. Bade ull och kott. Alpackakott fick vi till frukost. Mycket gott.

Fortsattning foljer

2 thoughts on “Arequipa, en fantastisk stad

  1. Tänk på vad ledsen den lilla peruanska flickan blev då du åt upp hennes hamster. Det är nog därför de kallar dig för gringo.

Comments are closed.