Musikskydd hackas?

Under de senaste dagarna har tydligen både AllofMp3‘s DRM och Apple’s FariPlay blivit hackade. Båda är sätt att skydda nerladdad musik från att spridas vidare. All of Mp3 är en hemsida som säljer billig musik på nätet. Många tvistar om den musik de säljer verkligen är laglig. Fördelen med deras koncept är att man kan välja i vilken kvalitet man vill ladda ner musiken med. För ett tag sedan skapade den en tjänst där man gratis kunde lyssna på all musik dom hade på sin hemsida, streamat, kallat MusicForMasses. Denna strömmning var skyddad via DRM. För bara några dagar sedan kom ett program kallat MusicForMe som sparade ner denna ström utan DRM-skydd till personens dator, gratis. Av någon konstig anledning har nu AllOfMp3’s hemsida stängts ner.

Även Apples skydd för musik. FairPlay har blivit knäckt av DVD-Jon. Mannen som knäckte DVD’s kopieringskydd, bara så han skulle kunna titta på DVD på sin Linux. Jon hade redan 2003 skapat ett program som klarade av detta, men det var aför tekniskt avancerat och spred sig inte till massorna.

Via [ DownloadSquad ]
Via [ IDG ]