A little knowledge can be a deadly thing!

Product Image: The Man Who Knew Too Much
My rating: 3 out of 5

Dr. Ben McKenna, his wife Jo and their son Hank are on a touring holiday of Africa when they meet the mysterious Louis Bernard on a bus. The next day Bernard is murdered in the local marketplace, but before he dies he manages to reveal details of an assassination about to take place in London. Fearing that their plot will be revealed, the assassins kidnap Hank in order to keep the McKenna’s silent. Ben and Jo go to London and take matters into their own hands.

Man kan inget annat än att bi imponerad av Hitchcock som redan på 50-talet skapar filmer som sträcker sig runt 120min-sträcket, vilket i detta fallet kanske är lite mycket. Denna filmen är lite mera som man är van vid. Men den är lite seg i allmänhet. Den börjar lugnt och accelererar sedan i spänning. Man märker verkligen att Hitchcock är duktig på att bygga upp en spännande scen och också en film.
Jag tycker inte riktigt att denna filmen kommer upp i samma Hitchcock-spänning som de övriga av hans spännande filmer jag nu sett. Men det är ändå en mycket sevärd film med bra skådespelartalanger.

[tags]film, recensioner, The Man Who Knew Too Much, alfred hitchcock[/tags]