Google <-> iPhone OTA sync

iphone_google

LifeHacker skriver att nu har äntligen Google fixat Over-The-Air synkronisering av Google Calendar och Contacts. Så nu slipper man koppla in telefonen i datorn och starta iTunes för att synkronisera dessa.

Jag har sedan nyår kört NuevaSync som har fungerat ypperligt. Jag testade det när det kom. Men det var först vid nyår dom fixade multipla färgkodade kalendrar. Dock så får jag dom inte i samma färger som jag har i iCal och gCal. Hoppades att Google Sync skulle fixa detta.

Testade under kvällen att byta från NuevaSync till Googles version. Fick då bara huvudkalendern knuten till mitt konto. Så jag återgick till NuevaSync. Efter det hittade jag ett inlägg på Googles Mobile Help som berättar hur man gör för att få fler kalendrar.

Så om ni testar och får till Google Sync med iPhone och kalendrarna håller samma färg som i Google kalendar, skicka gärna en kommentar.

Tänk på att när ni lägger till antingen NuevaSync eller Google Sync så rensas det som ni väljer att synca med det konto. Så ta backup!