10

Playstation 3

Då här man vart och köpt nya tekniska prylar. Pernilla klagade ju på för lite tekniska prylar på bloggen, så jag fick iväg och köpa en. Kanske inte riktigt korrekt. Jag har viljat köpa ett Playstation 3 ett tag nu och nyligen crashade hårddisken i HTPC (till salu om någon vill ha, utan HDD då), så nu behövde jag något att spela upp film med.

Det var länge sedan jag var med om något så lätt att konfigurera. I med ström kabeln och sedan HDMI till TV:n. Vid uppstart plingade det till och maskinen undrar om jag vill autokonfigurera bilden ut. Ja, varför inte. Det blinkar lite och sedan är den inställ på 1080p. 😀 Den frågar om jag vill ha ut ljudet ur HDMI också, så det körde jag.

Nästa inställning var nätverket. Körde trådlöst, skrev in SSID + WPA2 lösen och vipps så var det klart. Då min NAS (Qnap TS-409) har Twonky uPnP-server inbyggt så dök alla bilder/musik/filmer som ligger på NAS:en upp direkt i PS3:an, nästan som trolleri.

Tyvärr visar det sig att PS3:an inte klarar av .srt eller .sub filer vilket var en liten besvikelse. En så kompetent media-maskin som inte klarar en sådan enkel grej. Tydligen måste undertexterna muxas in i själva filmfilen. Samma problem har den med vissa HD-format. Endel format vill den inte ens visa, utan dessa måste plockas ur sin container och sedan har man samma problem där med undertexterna. Bökigt.

Det jobbigaste är dock uPnP-servern, den scannar bara igenom katalogerna var 120 minut efter nya filer, så spontantitta på en film blir svårt med uppackning mm :/

Synd att tid är något man har ont av, så ännu lever jag på nödlösningar med windowsprogram (kör mac) mm. Någon som har någon bra lösning på ovanstående problem?

10 thoughts on “Playstation 3

 1. Roligt att du äntligen fick köpa en riktig maskin, Nu när jag har lagt till din användare så kommer det att bli många timmars Buzz! spelande för oss i läge “soffa mot soffa” det skall bli kul =) hehe

 2. @Jimmy: Du kommer inte undan så lätt. Du får allt komma på besök då och då. Du kan inte gömma dig i de Dalsländska skogarna 😀

  @Björn: Inte ännu. Beställde Buzz i fredags och det ligger nu och väntar på posten. Tyvärr sög själva konsollen alla pengar, så fler spel får vänta. Är dock sugen på GH: Aerosmith som nu “bara” kostar 400kr med gitarr. Måste göra lite efterforskning vilka spel som är bra. Väntar med spänning på två spel från din lista (Fallout 3 + Mirrors Edge).

 3. Äntligen! Då det står en PS3:a även här så ser jag fram emot både Buzzande, några rundor Burnout Paradise (299:- hos Game!) och FIFa ’09 såklart! Leta upp drydense så fixar vi resten.

  Jag är toknöjd med PS3:an so far, även om jag inte testat med massa olika filmformat. Däremot var ju uppstartskonfigen barnsligt enkel. Någon NAS har jag inte heller (än, det är på gång) men med en sådan “svår” installationsprocedur så. Dessutom, min gamla Pioneer DV444 (som jag köpte efter din inrådan 2001) har ju gått varm sedan dess men står nu och dammar. Sjuk skillnad på bild såklart, men framförallt ljudet. En helt annan planet!

 4. Grattis till ett smart val av konsoll!

  Kör med medialink från nullriver. Skitabra. 20 dollars. Fixar stream över upnp, du får tillgång till ditt iphoto och itunes bibliotek direkt i ps3. Very najs.

  Passar på att tipsa om little big planet som (tyvärr pga försening) kommer 3e november. Grymt. Grid är finfint om du gillar racing.

  Ha det!

Comments are closed.