2

Macbook Air

Macbook Air Wide
Då var MacWorld keynote över för denna gången. Sitter just nu på föreläsning i Pedagogik B så jag får skriva lite mera utförligt när jag kommer hem.

Höjdpunkterna:

  1. MacBook Air
  2. Apple TV 2.0
  3. Time Capsule

Apple presenterade en hel del spännande nyheter. Men det mesta som presenterade var redan förutspått. Jag orkade ju som jag inte vänta på denna presentationen och det som nu har fått namnet Macbook Air. Både braoch dåligt ur min synvinkel. Varför? Jo. Jag fullkomligt älskar min Macbook, även om den är tyngre än Air. Sedan kommer är inte ha samma prestanda som min Macbook, tycker det är härligt att ha en bärbar som faktiskt klår min stationära som bara är ett år äldre än den bärbara. Sedan är jag rädd att Air kommer att innehålla barnsjukdommar. Det får bli en Macbook Air när det är dax att uppgradera till en ny bärbar.

TUAW listar redan nu vilka nackdelar som finns med Macbook Air:

  1. Användaren kan inte byta batteriet
  2. USB-porten göms och finns alltså inte alltid framme
  3. Ingen Firewire port.

Skoj att se att det kommer att komma filmuthyrning via iTunes även till sverige och att dom jobbar vidare på Apple TV. Om dom fixar en Apple TV som klarar det som min HTPC klarar så kan jag tänka mig en uppgradering till en sådan istället för att bygga vidare på min HTPC.

TimeCapsule kom ju lite olägligt för min del. Köpte en Airport Extreme när jag köpte Macbooken. Hade jag kunnat valt TimeCapsule då hade jag självklart gjort det. Min externa hårddisk som jag har som backup och lite annat börjar bli lite väl full. Jag måste skaffa sig mig en liten hårddisk som är mera bärbar. Martin hade en Western Digital Passport, synd bara att dom är så dyra för det lilla utrymme man får.

Ni som har en Mac kan underhålla er med att köra programuppdateringen 🙂

2 thoughts on “Macbook Air

  1. Frågan är om Apple har tänkt att man har en USB-hub i bakfickan montro :/ , tycker det är väldigt knappt med 2st USB som den vanliga Macbooken har.. Men visst, den är liten 😉

  2. Hmm, appel gör allt appeliserat! Ganska coolt ändå, Appel TV, att allt är samlat, fast iofs inte så nytänkt finns ju redan multimedia spelare. Men lite coold att det är HD kvalité :)!

Comments are closed.