3

Ny bärbar snart?

The New MacBook Pro Mini?

Jag har nu planerat ett tag att köpa mig en ny laptop. Efter sommaren började jag göra lite efterforskning och nu står det mellan en Apple Macbook och en Dell M1330. Helst skulle jag vilja ha en Macbook eftersom jag inte då blir begränsad att köra endast ett operativsystem. Jag kan köra både Mac OSX och Windows på maskinen. Dock har Dellen lite bättre specifikation för ett inte speciellt högre pris. Jag har under flera månader nu hoppats på att Macbook skulle få samma uppdatering som sin storebror Macbook Pro. Santa Rosa, bättre grafik och LED-display. Men inget har hänt. Läste dock nyligen att Intel släpper nya processorer i Januari, men vet inte om jag orkar vänta så länge.

Nu verkar det dock hända grejer. Både Engadget och AppleInsider rapporterar att ryktet kring en Macbook Pro Mini. Alltså en mindre variant av Macbook Pro men med liknande kraft. Precis vad jag vill ha.

Ryktet säger att maskinen kommer ha en 13″ LED-display, NAND flash som hårddisk? och ingen optisk enhet som DVD eller liknande. Låter faktiskt som en sådan maskin som jag vill ha. Dock är jag osäker på flash-enheten. Vill ju inte ha en “hårddisk” på 64GB som jag måste betala multum för. Hoppas att dom antingen låter köparen själv välja mellan vanlig HDD eller NAND. Eller ännu hellre att det blir en Hybriddrive med båda i samma.

Läs mera på 9to5mac

3 thoughts on “Ny bärbar snart?

  1. Ryktena om en sådan dator dök upp redan i somras och jag måste säga att det låter mycket intressant. Apple har ju dessutom tagit patent på en teknik som går ut på att man kan “vika ihop” portar så att de får plats på ännu mindre yta, t.ex. en väldigt smal laptop. Sedan när man ska använda porten så viker man ut den. Låter väldigt intressant!

    Förresten. Vad sägs om ett länkbyte oss emellan?

  2. Björn, jag har följt just de ryktena och har därför varit mycket uppåt att dom verkligen kommer att presentera en “ny” bärbar i samband med det nya OS:et. Läste även det om portarena. Kanske kommer det på denna.
    Jag hoppas på att den lanseras i samband med nästa OSX. Så att jag snart kan köpa den 🙂
    Vet inte om jag vill vänta till januari. Vill ju helst ha en nu 😉

    Självklart ska vi göra länkbyte. Det är bara jag som är seg när det gäller min bloggroll :/

Comments are closed.