At the End of the World, the Adventure Begins

Pirates of the Caribbean: At Worlds End

JAfter Elizabeth, Will, and Captain Barbossa rescue Captain Jack Sparrow from the the land of the dead, they must face their foes, Davey Jones and Lord Cutler Beckett. Beckett, now with control of Jones’ heart, forms a dark alliance with him in order to rule the seas and wipe out the last of the Pirates. Now, Jack, Barbossa, Will, Elizabeth, Tia Delma, and crew must call the Pirate Lords from the four corners of the globe, including the infamous Sao Feng, to gathering

Det har verkligen tagit mig lång tid att skriva denna recensionen, såg filmen helgen efter premiären. Har riktigt ont om tid just nu, har fortfarande ca fem filmer kvar även om jag skrivit en del under kvällen. Har till och med blivit påmind av Ann att skriva en snart.

Jag kan inte fatta att det är en Disney film som börjar så här. Med ett barn som blir hängt. Efter det kommer ett ganska långt intro, kanske lite väl långt. Dock kommer efter det samma sak som tvåan innehöll. Ett mycket långt avsnitt som inte tillför filmen speciellt mycket och kunde lika gärna lämnats på klippgolvet, då hade kanske filmen haft en nomal spellängd istället för att vara nästan tre timmar.

Specialeffekterna i denna känns inte alls lika dåliga som de som var med i föregångaren. Men framåt slutet börjar det bli lite väl mycket av det goda.

Personligen tror jag det hade varit roligare om de kanske skapat en trilogi om Captain Jack Sparrow istället för att ägna alla filmerna åt övriga karraktärer. Men det kommer säkert några sådana filmer som följer Captain Sparrow.

Har du sett den första och kämpat dig genom den andra är det självklart att man ska se denna filmen. Har man bara sett den första vet jag inte om det är värt att se tvåan, man kan lika gärna börja titta på denna en timme in i den 😀

Betyg:
Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5