1

The battle within

Spider-Man 3

Peter Parker has finally managed to piece together the once-broken parts of his life, maintaining a balance between his relationship with Mary-Jane and his responsibility as Spider-Man. But more challenges arise for our young hero. Peter’s old friend Harry Obsourne has set out for revenge against Peter; taking up the mantle of his late father’s persona as The New Goblin, and Peter must also capture Uncle Ben’s real killer, Flint Marko, who has been transformed into his toughest foe yet, the Sandman. All hope seems lost when suddenly Peter’s suit turns jet-black and greatly amplifies his powers. But it also begins to greatly amplify the much darker qualities of Peter’s personality that he begins to lose himself to. Peter has to reach deep inside himself to free the compassionate hero he used to be if he is to ever conquer the darkness within and face not only his greatest enemies, but also…himself.

Igår kväll bar det av ännu en gång till Göteborg för en sen kvällsföreställning, kom hem kl 01. Föreställningen var en av de bästa jag varit med om. Herregud vilken biograf Bergakungen är. Denna gång var det en ännu större salong och duk än när jag såg 300. Tyvärr var inte filmen lika bra som själva upplevelsen.

Jag hade innan filmen läst lite blandade recensioner. Vissa tyckte filmen var den bästa i trilogin. Andra skrev att det var en inte helt lyckad avslutning. Några tycker den bara var medelbra, jag sällar mig till de sista.

Jag hade ganska höga förväntningar på filmen. Dock har jag försökt att hålla dessa nera då jag läst lite recensioner med blandat resultat. Personligen tycker jag filmen ar alldeles för lång. Det finns flera avsnitt i filmen som man belyser för länge (Jazzdansen??!!) och andra som inte alls får tillräckligt med tid. Sedan är effekterna i filmen väldigt ojämna. Ena stunden är dom lysande för att i nästa scen vara riktigt dåliga. Varför det är så är för mig en gåta. Jag tycker att de två andra filmerna har blandat action, spänning och romantik på ett behagligt sätt och i rätt mängd. Denna har lite väl mycket “gulli-gull” och snyfteri.

Kommer mycket troligt att köpa denna filmen när jag bestämt mig (eller bolagen bestämt) vilket HD-format som ska användas. En stor anledning är den otroligt häftiga lyftkransscenen. *wow*

Betyg:
Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5 Betyg: 3 av 5

[tags]film, recensioner, spider-man 3[/tags]

One thought on “The battle within

  1. Att effekter är ojämna i filmer kan bero på att de görs av olika effektbolag. Jag jobbade lite inom branschen i LA för några år sedan och det är budgivning på olika scener/sekvenser.

    \Daniel

Comments are closed.