1

Windows Vista

Windows Vista

Igår kväll/natt installerades Windows Vista efter att backup av C: gjorts. Jag har haft Vista installerat tidigare, men då var det Beta 2 och operativsystemet kändes inte speciellt stabilt. Det saknade då en massa drivrutiner och det var inte mycket jag fick igång. Det lilla jag hann testa innan det var dax att hälsa på kudden så verkar det riktigt bra. Jag fick igång allt jag installerade utom Trillian.

Jag har under dagen gjort lite efterforskning och det ska allt fungera i Vista efter lite pill. Blir till att testa ikväll. Man blir lite osäker när man läser artiklar i Aftonbladet och PC för Alla om att många program inte startar. Jag har säkert installerat mer än tio program under gårkvällen och som sagt, det var bara ett som inte ville igång. Det finns även andra bloggare som också tycker ovanstående artiklar är lite väl saltade. Jinge är en av dom. Men jag måste hålla med honom när han skriver “kan man vänta ett tag så gör det absolut ingenting..”

[update] Har nu kört Vista i lite mer än 24h och det fungerar finemang. Har snart installerat tillbaka de program som jag hade då jag körde XP. Allt har fungerat, även Trillian. Dock har man fått en massa “pop-ups” kring säkerhet och yaddi-yadda vid varje installation. Men tröttnar man på dem går dom tydligen att stänga av.
[tags]Vista, Microsoft, Program, Operativsystem, Problem[/tags]

One thought on “Windows Vista

Comments are closed.