in Fritid, Rapido

Öland

När det blev kväll hade nio personer från Färgelanda Fotoklubb samlats vid det boende som Roger hade bokat åt gruppen på Öland. Gun och jag använde självklart husbilen. Mat och prat blandades med stora förhoppningar inför fredagen som blev den första fotodagen. Lennart J hade tidigare varit på Öland så tillsammans med de förslag som han lämnade och de som Roger fått från Ölands fotoklubb bestämdes några olika platser. Första dagen söderut och andra dagen åt norr.

ffk-oland-9380 ffk-oland-9374

Vi startade på fredagen att fara söder ut på den östra sidan av ön och kom inte många kilometer innan det var dags för den gula fotograferingen. Fortsatte sedan söder ut med sikte på Borgs by med kapell och borg. Vi tog de små vägarna och hittade flera ängar med Sankt Pers Nycklar. Vid en gårdsbutik med eget slakteri inköptes ett par fina bitar biff för kvällen grillning.

ffk-oland-9396 ffk-oland-9411

Ju längre söderut ut vi kom ju mer soldis och dimma mötte oss. Väl framme på sydspetsen var det nästa helt dimmigt. Det hindrade givetvis inte fotografering och det började sakta klarna upp så vid avfärd från Långe Jan och Ottenby såg vi solen igen.

ffk-oland-9448 ffk-oland-9438

Färden ”hemåt” gick över Alvaret och särskilt Vickleby Alvar, där vi läst oss till, att det skulle finnas Adam och Eva. Ytterligare en gårdsbutik fick besök för de korvar som kvällens ”samkväm” skulle kräva.

ffk-oland-9529 ffk-oland-9536

Lördagen gick norrut på västra sidan och ganska snart valdes småvägar så nära kusten som möjligt. Bruddestad var ett gammalt fiskeläge som mötte oss med regn men vi fick några fina bilder och fortsatte till Sandvik för fika med fiskmackor. Färden gick vidare och vi fångade raukar och klitter i våra digitala fångstmaskiner. Mängder av överblommade backsippor men även fröställningar är vackra.

ffk-oland-9590 ffk-oland-9562

Långe Erik blev nästa besök och sedan bar det av mot Trollskogen och vraket  Swik. Härlig vandring i skogen och stor aktivitet vid vraket som blev slutmålet för några medan några sökte de riktiga trollen längst ut på udden.

ffk-oland-9671 ffk-oland-9684

Tillbaka till den fina stugan och alla var nöjda och lite tagna av variationerna i stående, liggande och i bilen och ur bilen. Tack alla för en rolig och ”faktiskt” givande resa.