in Fritid, Kroatien, Resor

Kroatien

Vi har länge planerat att åka tillbaka till Kroatien och Dalmatien. I år var det dags.
Färja från Malmö till Travemünde på natten gav oss hela dagen för resa ner till Kratzmüle i Bayern. Nästa dag genom Österrike, Slovenien där de södra delarna är mycket lummiga och vackra, och sedan in i Kroatien och till ön Krk. Vi övernattar ett par nätter i Njivice.

Sedan for vi vidare söderut över ön Pag som så fantastiskt vacker i sin karghet. Hade tänkt att besöka en camping i Ninska Laguna men den var full så vi for vidare till en liten by, Sukosan, där vi möttes av farbror som undrade om vi sökte en autocamp. Jag har en, följ mig och så åkte han i väg på sin moped. Vi fann en liten men fin camping, helt i vår stil, och fick platsen direkt vid stranden i skuggan av ett stort pinjeträd. Bättre kunde vi inte bo. Dryga 30 grader och fem meter till vattnet, lätt att välja skugga eller strålande sol. Hit skall vi åka igen och stanna länge.

Vi stannade några dagar för besök i de små grannbyarna och även en tur till Krka för att bada bland vattenfallen. Sedan vände vi norrut och kom åter till Krk. Det var varmt så vi beslutade att ta några dagar i Österrike. Väl där och bara +4 i Gerlos Pass (där försvann visionen av en Sound of Music äng att tälta på) och ett ständigt regnande gjorde att vi for vidare genom ett regnigt Tyskland till ett regnigt Danmark. Fort över alla broar och vi var hemma igen efter ett besök hos syster Ann.

Några bilder från resan hittar du bland våra nätalbum.

Write a Comment

Comment